Flag of Sweden
Andreas Rejbrand’s Website

News

EU-val

I morgon (den 25 maj 2014) hålls val till Europaparlamentet i Sverige. Från början hade jag egentligen inte tänkt rösta, men efter några veckors mycket lågintensivt tankearbete har jag kommit fram till att jag nästan är moraliskt skyldig att göra det, även om jag kanske inte är storförtjust i det politiska systemet (vare sig i Sverige eller i EU). Men nu är det som det är, så det blir en röst på Miljöpartiet i morgon.

En av de viktigaste anledningarna till att jag röstar är att jag är rädd för att ”mindre trevliga” partier, som Sverigedemokraterna, kan få för stort inflytande om personer som håller på andra partier är för lata för att gå och rösta.

För övrigt testade jag (mest för skojs skull) SVT:s funktion ”Valkompassen”. Kanske lite oväntat ansåg tjänsten att Socialdemokraterna var det etablerade parti som passade mig bäst (och Sverigedemokraterna passade mig i särklass sämst, följt av Piratpartiet). Lite mindre oväntat var att de personer som passade mig bäst övervägande kom från Djurens parti.


Show all news items.

Only show the most recent news items.