Flag of Sweden
Andreas Rejbrand’s Website

News

Exotiska frukter, del 1

En carambola (stjärnfrukt)Den senaste tiden har jag spenderat alldeles för mycket tid på Pizza Hut, upp till tre kvällar per vecka. Det verkar som om jag försöker fylla ett stort tomrum med dessa middagar. Jag har rent av svårt att stå ut med vardagen de dagar jag inte går till Pizza Hut och äter en trerätters middag där; dessa dagar går plågsamt långsamt.

Av hälsoskäl skall jag försöka att inte gå till Pizza Hut mer än en eller två gånger per vecka, samt att äta hälsoriktig mat de dagar jag inte går dit. Sådana dagar äter jag en djupfryst färdigrätt (Findus eller Dafgård) på förmiddagen samt fyra brödskivor med ost och tomat på kvällen. Utöver detta äter jag frukt och grönt under dagen: en banan och två morötter. För att göra dessa dagar lite roligare har jag börjat botanisera bland lite mer ”exotiska” frukter att lägga till menyn.

Den första ”exotiska” frukt jag provade (och det var ett bra tag sedan jag köpte en sådan för första gången) var carambola (också kallad stjärnfrukt, se bild). Första gången blev jag lite besviken, ty när jag skurit bort skalet och kärnhuset fanns det inget kvar av frukten. Snart lärde jag mig emellertid att hela frukten är ätbar, inte minst ”skalet”. Jag tycker frukten är trevlig både att se på och att äta. Den smakar ganska gott. Och i egenskap av frukt är den också nyttig (för friska personer och vid måttlig konsumtion, se Wikipedia-artikeln).


Show all news items.

Only show the most recent news items.