Exotiska frukter, del 5
Jag prövade i dag en ny exotisk frukt: grenadilla, se bild. Till det yttre är frukten orange med många små ljusa (gula) fläckar. När jag skulle dela frukten på mitten blev jag överraskad, för skalet var mycket hårdare och sprödare än jag hade väntat mig. Inuti påminner frukten om kiwanon med frön i en geléaktig substans. Jag märkte också att fröna (och därmed substansen) verkar sitta längs en tråd som förbinder hela innandömet. Det senare gör det svårt att äta frukten med sked: när man fått upp några frön (och omliggande substans) på skeden, och sedan förflyttar skeden från frukten till munnen, så dras samtliga frön (med substans) ur skeden. Jag löste problemet genom att minska avståndet mellan frukten och munnen, så att jag bara behövde få upp skeden ett par centimeter. Då tog jag fröna i munnen och drog loss tråden. Smakmässigt är frukten godare än kiwanon, mer smakrik, kanske sötare. Enligt Wikipedia är det substansen som är den ätbara delen av frukten, men själv åt jag även upp fröna. Om jag blir sjuk så återkommer jag (om jag inte dör).